Ministrul Educației anunță că testele de salivă pentru elevi vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie/ Sorin Cîmpeanu a cerut ”instructaj” din partea autorităților medicale pentru a învăța profesorii să le folosească

0
114


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi seară, la Digi24, că testele de salivă vor fi introduse în școli în săptămâna 21-25 noiembrie. Elevii vor fi testați de profesorii diriginți pentru care ministrul a solicitat ajutorul autorităților medicale.

Cîmpeanu a spus că e nevoie de un ”minim instructaj” pentru ca profesorii să aplice corect testele de salivă elevilor din clasă și pentru a nu se confrunta cu incidente.

Ministrul Educației a mai declarat că este nevoia de expertiza specialiștilor din domeniul medical pentru a stabili și procedura, dar și locul din școală unde testele vor fi aplicate.

Cîmpeanu susține că toate aceste detalii vor fi puse la punct până în 21 noiembrie, când testele vor ajunge în școli.

Context

Primul lot din licitația pentru testele de salivă care vor fi folosite în școli a fost câștigat de trei firme, au declarat reprezentanții Oficiului Național pentru Achiziții Publice la solicitarea Edupedu.ro. Cele mai multe teste din lot, 5 milioane, le va furniza o firmă de modă – Viggo Fashion – care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei.

Celelalte două firme câștigătoare sunt o firmă olandeză – Medpark B.V – și Eva Healthcare SRL, de asemenea o firmă care, potrivit presei, a mai câștigat în ultimii doi ani contracte publice.

Mai exact, cele trei firme împart între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei, astfel: Viggo Fashion International SRL – 5 milioane de teste de salivă; MEDPARK B.V. – 3 milioane de teste;  EVA HEALTHCARE SRL – 1 milion de teste. Mai rămân de atribuit loturile 2 și 3 din cadrul licitației, iar până la finalul acestei săptămâni ar trebui ca și acestea să fie finalizate.

sursa foto: PixabaySource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.