Ministrul Grindeanu cere verificarea infrastructurii feroviare şi a mecanicilor din toată ţara

0
19


Grindeanu susţine că a solicitat verificarea deoarece este al doilea accident feroviar din ultima perioadă.

În urma incidentului din această seară din Gara Galaţi, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia şi, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele: să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz. De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”, a anunţat Sorin Grindeanu.

Accidentul a avut loc în Gara Galaţi. O locomotivă a lovit în plin un vagon al unui tren de călători, rănind patru persoane. CFR Călători a anunţat că printre victime sunt trei angajaţi ai companiei şi un călător.

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon. În urma impactului, din primele informaţii au fost rănite 4 persoane aflate în tren. 3 dintre acestea sunt mecanicul, conductorul si seful de tren, dar si un calator, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanţă, aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodadă au fost avariate locomotiva şi vagonul. În tren se afla 1 călător. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului”, a anunţat CFR prin intermediul unui comunicat de presă.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.