Moșteanu: USR nu va vota guvernul minoritar PNL-UDMR. Dacă va trece, va fi cu voturile PSD

0
87


Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat, vineri, că USR nu va vota guvernul minoritar PNL-UDMR și că singura variantă ca acest guvern să treacă de Parlament este cu voturile PSD.

„USR a luat act de decizia PNL de a merge înainte cu guvern minoritar PNL-UDMR. USR nu va vota acest guvern minoritar. USR susține refacerea coaliției de guvernare, însă prin decizia de nu flexibiliza mandatul premierului desemnat și a merge înainte cu acest guvern minoritar menține această criză politică. Dacă acest guvern va trece, va fi cu voturile PSD și vom avea o guvernare PNL-UDMR-PSD”, a afirmat Moșteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR a precizat că „e un guvern pe care nici măcar toți parlamentarii PNL nu îl vor vota”, respectiv Ludovic Orban și apropiații săi.

„Probabil au discutat cu PSD și au avut o înțelegere pentru a susține acest guvern minoritar”, a mai spus Moșteanu.

Acesta a subliniat că, dacă PSD nu votează acest guvern, nu va trece și atunci partidele vor merge din nou la consultări la Cotroceni. „Poziția USR e clară de două luni – dorim refacerea coaliției de guvernare fără Florin Cîțu premier”, a menționat Moșteanu.

Întrebat dacă USR ar susține un demers de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis dacă acesta prelungește criza, Moșteanu a afirmat că România nu are nevoie de încă o criză.

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. A existat o singură abţinere în ce privește lista propunerilor de miniștri, iar programul de guvernare a fost votat în unanimitate.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.roSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.