Neuralink al lui Elon Musk va începe testarea pe oameni a implantului cerebral pentru pacienții cu paralizie

0
38

Startup-ul Neuralink al antreprenorului miliardar Elon Musk a anunţat marţi că a primit aprobarea unui comitet independent de evaluare pentru a începe recrutarea pentru primul test uman al implantului său cerebral pentru pacienții cu paralizie, potrivit Reuters.

Pacienţii cu paralizie din cauza unei leziuni a măduvei spinării cervicale sau a sclerozei laterale amiotrofice se pot califica pentru studiu, a spus Neuralink, dar nu a dezvăluit câți participanți vor fi înscriși în studiu, care va dura aproximativ șase ani.

Studiul va folosi un robot pentru a plasa chirurgical un implant de interfață creier-computer (BCI) într-o regiune a creierului care controlează intenția de mișcare, a spus Neuralink, adăugând că scopul său inițial este de a permite oamenilor să controleze cursorul sau tastatura unui computer, folosindu-și numai gândurile.

Compania, care sperase anterior să primească aprobarea pentru a implanta dispozitivul la 10 pacienți, a negociat un număr mai mic de pacienți cu U.S. Food and Drug Administration (FDA), după ce agenția și-a exprimat îngrijorări legate de siguranță, potrivit actualilor și foștilor angajați. Nu se știe câți pacienți a aprobat FDA în cele din urmă.

În mai, compania a declarat că a primit aprobarea de la FDA pentru primul său studiu clinic pe om, când era deja sub control federal pentru manipularea testelor pe animale.

Chiar dacă dispozitivul BCI se dovedește a fi sigur pentru uz uman, ar dura totuși mai mult de un deceniu pentru ca startup-ul să-și asigure autorizația de utilizare comercială, potrivit experților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.