Nicuşor Dan: Am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit o discuţie cu premierul Florin Cîţu / Vorbim de refacerea unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat

0
115


Primarul general Nicuşor Dan anunţă, luni seară, că a cerut achiziţionarea ELCEN de către Primăria Capitalei şi a convenit o discuţie cu premierul Florin Cîţu în această săptămână. Acesta afirmă că are în vedere ”refacerea unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, nu doar soluţii pentru iarna care urmează, transmite News.ro.

”Am organizat azi o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei şi cu reprezentanţii companiei municipale Termoenergetica pentru a discuta despre preţurile pentru termoficare din această iarnă. Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea preţului pentru distribuţia şi transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preţ al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind preţul de producţie a energiei termice)”, a scris, luni seară, pe Facebook, primarul general.

Nicuşor Dan anunţă că discuţiile vor continua pe acest subiect, urmând a primi toate informaţiile necesare.

”Ulterior, am participat la o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul Florin Cîţu, unde am discutat despre sprijinul guvernamental pentru sistemele de termoficare din municipii, inclusiv din Bucureşti. Din discuţie a rezultat clar că sunt probleme şi provocări la nivel naţional, comune tuturor municipiilor şi că soluţiile pot veni doar prin colaborarea dintre administraţiile locale şi Guvernul României”, a adăugat primarul general.

Acesta a precizat că a ridicat problema ELCEN.

”Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a mai scris Nicuşor Dan.

Acesta speră că se vor găsit ”soluţii care să implice atât Guvernul, cât şi Primăria Capitalei, astfel încât bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de recenta creştere a preţurilor din energie”.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.