Oana Ozmen, deputat USR: “În aceste vremuri tulburi pentru România, Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea și Majestatea Sa Regele Mihai I al României sunt exemple de urmat pentru noi toți”

0
166

Luna Octombrie se dovedește a fi o lună generoasă aducând în memoria colectivă două modele de urmat, spune Oana Ozmen, deputat USR, amintind de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea și de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Politicianul explică: “Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea care a fost ales  Papă la data de 16 octombrie 1978, fiind primul Pontif din Estul Europei și comemorat în calendarul romano-catolic în data de 22 octombrie. O personalitate marcantă care a luptat împotriva regimului comunist și de care liderii Estului Europei comuniste se temeau pentru curajul și devotamentul său pentru adevăr.

Pe 25 octombrie, România îl comemorează pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României, de la nașterea căruia se implinesc 100 de ani.

O personalitate politică care și-a dedicat întreaga viață României și luptei contra flagelului comunist. Exilul său, un drum al suferinței, a devenit emblematic pentru durerea și demnitatea cu care a dus această luptă, toate acestea fiind amplificate prin lipsa de cooperare a regimului post-decembrist. Acum10 ani, Regele Mihai se adresa Parlamentului României și ne spunea: “Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.”

Ambele personalități istorice au mai multe puncte comune: suferința pentru țară, lupta împotriva regimului comunist și tăria  de caracter în momente cruciale ale istoriei.

Ambii, din calitatea lor de conducători ai popoarelor, unul al Bisericii Catolice care păstorește poporul lui Dumnezeu, și celălalt al unei țări greu lovită de urgia comunistă, au luptat vehement având același crez unitar: NIHIL SINE DEO!

În aceste vremuri tulburi pentru România aceste personalități ilustre sunt exemple de urmat pentru noi toți. Să punem, mai presus de interesele și orgoliile personale, interesul României și al cetățenilor săi.

Suntem chemați la responsabilitate și echilibru, curaj și demnitate în aceste vremuri de criză sanitară și economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.