Oficialii de la Casa Albă anunță că Statele Unite, Olanda, Germania, Italia și România vor oferi Ucrainei patru sisteme Patriot și un sistem SAMP-T: „Un avertisment ferm pentru Moscova”

0
6


SUA, Olanda, Germania, Italia și România oferă Ucrainei echipamente de apărare aeriană: sisteme Patriot și SAMP-T

Casa Albă a anunțat în mod oficial faptul că SUA, Olanda, Germania, Italia și România au decis să furnizeze Ucrainei patru sisteme de apărare aeriană Patriot și un sistem SAMP-T. Aceste sisteme strategice sunt menite să sprijine apărarea Ucrainei împotriva agresiunii Rusiei. De asemenea, oficialii americani au declarat că în următoarele luni se intenționează furnizarea Ucrainei unor zeci de sisteme tactice de apărare aeriană, iar mai mulți aliați, printre care Canada, Norvegia, Spania și Regatul Unit, vor juca un rol important în această acțiune.

În plus, Casa Albă a menționat că sprijinul pentru Ucraina este neclintit și a apreciat contribuțiile coaliției de peste 50 de țări care oferă asistență de securitate Ucrainei. Astfel, mesajul transmis Moscovei și lumii este clar: sprijinul pentru Ucraina este ferm.

Contextul acestei decizii a fost dat de anunțul făcut în luna iunie de Administrația Prezidențială a României, că Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina, în semn de solidaritate și sprijin.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.