Operațiuni de căutare într-un caz de trafic de ființe umane și viol / Tânăra de doar 13 ani, care a fost victima acestor crime, a fost traficată sexual atât în București, cât și în Regatul Unit.

0
6


Percheziții în dosarul de trafic de minori și persoane, viol și act sexual cu un minor

Procurorii de la DIICOT – Structura Centrală, în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au efectuat miercuri dimineață trei percheziții într-un caz de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și viol împotriva unui minor.

Investigațiile au scos la iveală că un grup infracțional compus din 8 suspecți, majoritatea membri ai aceleiași familii, opera organizat în perioada 2019 – iulie 202 pentru a câștiga bani din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate, inclusiv a unei minore de 13 ani.

Grupul infracțional nu acționa doar în România, ci și în Marea Britanie.

Se pare că liderul grupului infracțional recruta și forța persoane vulnerabile să practice prostituția în locații selecte din ambele țări. De asemenea, atrăgea clienți prin intermediul anunțurilor publicate pe site-uri specializate, stabilind tarife și modalități de plată. Banii obținuți din această rețea de crimă organizată erau colectați de liderul grupului și redistribuiți celorlalți suspecți.

Acțiunea de astăzi a fost sprijinită de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, iar Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română a asigurat suportul de specialitate. Audierile sunt în desfășurare la sediul DIICOT – Structura Centrală.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.