Opoziţia republicană din SUA vrea verificarea procurorilor care îl anchetează pe Trump

0
58


„Este vorba de un revoltător abuz de putere, de continuarea acţiunilor de răzbunare politică împotriva preşedintelui Trump”, a declarat Kevin McCarthy, citat de site-ul Axios.com.

„Le cer comisiilor de profil să investigheze imediat dacă sunt folosite fonduri federale pentru subminarea democraţiei noastre prin interferenţe în alegeri cu acţiuni de investigare motivate politic”, a precizat preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Kevin McCarthy a primit susţinere din partea mai multor congresmeni republicani, printre care Chip Roy şi Marjorie Taylor Greene.

Însă membri ai Partidului Democrat l-au acuzat imediat pe Kevin McCarthy că ar comite el abuz de putere prin folosirea fondurilor federale pentru anchete împotriva procurorilor locali. „Omul care a creat o comisie pentru a verifica presupusa utilizare ca instrumente a agenţiilor guvernamentale îşi foloseşte acum prerogativele pentru oprirea unei investigaţii împotriva şefului său”, a afirmat congresmanul democrat Eric Swalwell.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.