Orange și Vodafone extind proiectul pilot al rețelei comune Open RAN 4G în zone rurale din România, adăugând și tehnologia complet virtualizată 2G.

0
24


Orange și Vodafone extind cu succes rețeaua comună Open RAN în România

În urma anunțului făcut în octombrie 2023 privind primele apeluri 4G realizate pe o rețea comună Open RAN în România, Orange și Vodafone anunță extinderea proiectului pilot în anumite zone rurale din țară. Acesta implică tehnologia RAN virtualizată 2G (vRAN) complet integrată, fiind o premieră internațională pentru o rețea operațională comună (RAN partajat).

Această realizare reprezintă un pas important către migrarea în cloud a rețelelor de acces radio, permițând operatorilor să-și analizeze mutarea întregii rețele tradiționale către rețele RAN 2G/4G/5G complet virtualizate. Orange și Vodafone au colaborat cu furnizori de top Open RAN pentru a finaliza această etapă importantă.

În ultimele șase luni, ambii operatori au acumulat experiență operațională în gestionarea unei rețele active Open RAN. Acest lucru a contribuit la creșterea încrederii în maturitatea rețelelor virtualizate și a demonstrat o performanță similară între Open RAN și rețelele tradiționale RAN.

Marius Maican, Technology Director în Orange România, și Nicolae Vîlceanu, Network Director la Vodafone România, au subliniat importanța acestei colaborări și pregătirea pentru implementarea pe scară largă a Open RAN. Astfel, ambii operatori își consolidează angajamentul față de operarea rețelelor lor într-un mediu de livrare flexibil și competitiv.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.