PayU investește în blockchain, prin CELO,  și lansează o nouă opțiune de plată – Stablecoin pentru 450.000 de comercianți

0
104

PayU, divizia fintech și plăți online a Prosus și-a anunțat colaborarea cu Celo, platformă de blockchain mobile-first, orientată către a pune DeFi la dispoziția oricărui utilizator de smartphone. Alături de achiziționarea CELO, token-ul de utilitate și guvernanță pentru comunitatea Celo, PayU a început un parteneriat cu compania de infrastructură pentru plăți First DAG și Alianța Celo pentru Prosperitate (Celo’s Alliance for Prosperity), pentru a oferi plăți cu stablecoin. Cu această integrare, aproape o jumătate de milion de comercianți PayU vor putea accepta plata cu stablecoin-ul Celo, cUSD, potrivit unui comunicat de presă.

Această decizie va deschide ușile pentru milioane de oameni de pe piețele emergente, care sunt insuficient deservite de instituțiile financiare tradiționale, atunci când vine vorba despre a plăti cu ușurință pentru produse in supermarket, servicii pe bază de abonament și pentru comerțul cu amănuntul. Lista actuală a comercianților PayU acoperă marketplace-uri online importante și marii comercianți.

PayU este unul dintre principalii furnizori de servicii de plăți online din lume, care operează în peste 50 de piețe și sprijină peste 450.000 de comercianți și milioane de clienți din America Latină, Africa, Europa și Asia. Stablecoins sunt foarte potrivite pentru piețele în creștere cum sunt acestea, deoarece oferă acces la active digitale care au acoperire în dolari (USD) și euro (EUR), și sunt protejate de volatilitatea unor monede fiat și a unor criptomonede. Participanții din piețele cu creșteri semnificative pot economisi și trimite cu ușurință bani, fără a mai fi nevoie să acceseze instituții financiare tradiționale sau monede locale volatile.

Mario Shiliashki, CEO al PayU Global Payments a declarat: „Această mișcare se aliniază viziunii noastre despre o lume fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera. Ne străduim să dotăm comercianții și clienții acestora cu cele mai recente soluții de plată, iar acest lucru ne-a determinat să investim în CELO și să achiziționăm tokens, pe lângă integrarea ofertei stablecoin pentru clienții și partenerii noștri. Pe măsură ce tranzacțiile digitale devin o normă, este important să dotăm comercianții și clienții cu cele mai recente soluții de plată. Colaborarea cu First DAG și Celo, pentru a oferi o nouă opțiune de plată, creează noi oportunități pentru comercianții din mediul online și va deschide noi posibilități, prin care utilizatorii să tranzacționeze liber.”

Ran Goldi, CEO al First Dag, a declarat: „Companiile de fintech inovatoare precum PayU conduc evoluția plăților către monedele digitale, valorificând rețeaua internațională Celo. Comercianții PayU vor câștiga din comisioanele mici și plățile si decontările care se vor face aproape în timp real.”

PayU și First DAG se alătură, de asemenea, Celo’s Alliance For Prosperity, care permite colaborări cu întreaga gamă de tehnologii și oferă dezvoltatorilor o modalitate de a construi aplicații mobile descentralizate (dApps), care se bazează pe platforma blockchain a Celo. Astfel,  se alătură Opera, Deutsche Telekom, Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Gitcoin, Anchorage și peste 150 de organizații diferite, care construiesc și integrează soluții de plată care să servească mai bine nevoile utilizatorilor la nivel global.

Chuck Kimble, Head of Celo Alliance for Prosperity, a declarat: „Acest ecosistem construit între First DAG, PayU și Celo este exemplul perfect al modului în care activele digitale pot furniza în practică promisiunea de a democratiza accesul la bani oriunde în lume. Pe măsură ce mai mulți comercianți vin în online să ofere această soluție, stablecoin va deveni o metodă de plată obișnuită, oferind beneficii majore pentru utilizatori, cum ar fi tranzacțiile globale aproape instantanee.”

***

PayU este divizia fintech și plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. PayU este principalul furnizor de servicii de plată online în 50 de piețe cu creștere accelerată, preocupat de crearea de servicii financiare de ultimă oră adaptate nevoilor a peste 300.000 de comercianți și milioane de consumatori. Dedicat dezvoltării oamenilor prin intermediul serviciilor financiare și creării unei lumi fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera, PayU este unul dintre cei mai mari jucători din zona fintech, cu investiții în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent.

First DAG a dezvoltat prima platformă de plăți digitale globale pentru comercianți, PSP și acquirers, pentru a le permite să accepte plăți digitale, cum ar fi Diem, CBDC și Stablecoins.  

Celo este un ecosistem open-source, mobile-first, cu tehnologii, organizații și membrii care împărtășesc misiunea comună de a construi un sistem financiar ce creează condiții de prosperitate pentru toată lumea. Ecosistemul Celo include tehnologie blockchain descentralizată confirmată (platforma Celo), un activ creat CELO –  stablecoins (cUSD, cEUR) și Celo Alliance of Prosperity, cu peste 150 de organizații din întreaga lume, inclusiv Deutsche Telekom, Opera, Andreesen Horowitz, Anchorage, Coinbase, GSMA, Grameen Foundation, Prosegur, Abra și cLabs, o organizație de servicii dedicată creșterii și dezvoltării ecosistemului Celo. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.