Peste 100 de țări reprezentând 70% din economia globală lansează oficial Angajamentul Global pentru reducerea emisiilor globale de metan

0
126


Peste 100 de țări reprezentând 70% din economia globală lansează oficial Angajamentul Global pentru reducerea emisiilor globale de metan, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene (CE).

„Astăzi (marți, 2 noiembrie 2021 – n.r.), Statele Unite, Uniunea Europeană și partenerii au lansat oficial Angajamentul Global pentru Metan, o inițiativă de reducere a emisiilor globale de metan pentru a menține obiectivul de a limita încălzirea la 1,5 grade Celsius sub control. Un total de peste 100 de țări reprezentând 70% din economia globală și aproape jumătate din emisiile antropice de metan au semnat acum angajamentul”, transmite Comisia Europeană.

„Susținerea globală puternică pentru Angajament ilustrează un impuls din ce în ce mai mare pentru reducerea rapidă a emisiilor de metan – considerată în general drept cea mai eficientă strategie de reducere a încălzirii globale.

Țările care aderă la Angajamentul Global pentru Metan Global pentru Metan se angajează să urmărească un obiectiv colectiv de reducere a emisiilor globale de metan cu cel puțin 30% față de nivelurile din 2020 până în 2030 și să treacă spre utilizarea celor mai bune metodologii de inventar disponibile pentru cuantificarea emisiilor de metan, cu un accent deosebit pe sursele cu emisii mari.

Țările care s-au alăturat Angajamentului reprezintă toate regiunile lumii și includ reprezentanți ai națiunilor dezvoltate și în curs de dezvoltare”, mai precizează Executivul European.

„Statele Unite și UE sunt, de asemenea, mândri să anunțe o extindere semnificativă a sprijinului financiar și tehnic pentru a sprijini implementarea Angajamentului.

Filantropiile globale au angajat 328 de milioane de dolari în finanțare pentru a sprijini extinderea acestor tipuri de strategii de atenuare a metanului la nivel mondial. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Verde pentru Climă s-au angajat să susțină Angajamentul atât prin asistență tehnică, cât și prin finanțare de proiecte. Agenția Internațională pentru Energie va servi și ca partener de implementare”, a transmis CE.

Respectarea angajamentului global privind metanul ar reduce încălzirea cu cel puțin 0,2 grade Celsius până în 2050, oferind o bază crucială pentru eforturile globale de atenuare a schimbărilor climatice. În plus, conform Evaluării Globale a Metanului de la Coaliția pentru Climă și Aer Curat (CCAC) și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), atingerea obiectivului pentru 2030 ar preveni peste 200.000 de decese premature, sute de mii de vizite la urgențe legate de astm bronșic și peste 20 de milioane de tone de pierderi de recolte pe an până în 2030.

Sursa foto: Twitter / COP26Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.