Pîrvulescu: Mă aştept ca preşedintele să facă o nominalizare, oricare va fi ea, în încercarea de a obţine sprijin pentru un guvern

0
127

Analistul politic Cristian Pîrvulescu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să facă o nominalizare pentru funcţia de premier, oricare va fi ea, în încercarea de a obţine sprijin pentru un guvern, dată fiind situaţia sanitară generată de pandemia de COVID-19 cu care se confruntă România.

“Din punct de vedere constituţional, urmează consultările preşedintelui, care vor începe, sper, cât de curând şi după consultări, o nominalizare, în condiţiile în care, dacă va exista o majoritate clară, ea va fi simplă (nominalizarea – n.r.), în condiţiile în care vom rămâne în blocajul pe care l-am văzut în ultimele săptămâni, va fi mai dificilă”, a spus analistul după respingerea de către Parlament a guvernului propus de Dacian Cioloş.

“Sunt restricţii care se pot introduce administrativ, dar sunt o serie de măsuri care nu pot fi introduse decât prin lege, nu prin ordonanţă de urgenţă, deci e nevoie de un guvern care să trimită legea în Parlament şi de o majoritate care să susţină lucrul ăsta. Deci, în principiu, e nevoie de o majoritate şi poate PNL se flexibilizează şi vom avea mâine, poimâine, cât se poate de repede, consultări şi o nominalizare. Dacă majoritatea există, vom avea guvern la începutul săptămânii viitoare; dacă majoritate nu există, o să rămânem în continuare în blocaj. Bănuiesc că dacă majoritate nu există, se va face o presiune extraordinară asupra USR să susţină un guvern minoritar condus de Cîţu”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

Guvernul propus de Dacian Cioloş a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate 88 de voturi “pentru” şi 184 de voturi “împotrivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.