PNRR pregătește reducerea și eliminarea de facilități fiscale. Care ar fi efectele în piața IT, unul dintre motoarele economiei românești?

0
118


Ideea de eliminare a facilităților fiscale în IT nu e o noutate pentru piață – aceste discuții s-au lansat în spațiul public de multă vreme, iar, de curând, chiar ministrul Finanțelor anunța că are în lucru varianta eliminării excepțiilor de la plata impozitului și a contribuțiilor pe venit în domenii precum IT-ul, cercetarea, HORECA. După publicarea Planului Național de Redresare și Reziliență, mediul de afaceri primește și o perspectiva oficială, care lasă însă loc la interpretări.

La Componenta „Reforma Fiscală” (C8), apare în tabelul cu „jaloane” și „eliminarea treptată a stimulentelor fiscale și a lacunelor fiscale în ceea ce privește impozitul pe venit, impozitul pe profit (inclusiv regimurile speciale care pot face obiectul unor derogări)”. Aceasta ar urma să se întâmple până în 2024. Planul mai prevede că modificările se vor implementa după o analiză a modului în care poate fi îmbunătățită structura sistemului fiscal.

De subliniat că, deși beneficiază de stimulente, domeniul IT nu este indicat în mod expres în document, spre deosebire de cel al construcțiilor, pentru care s-a asumat un alt calendar.

Citește integral pe economedia.roSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.