Poliția Română: 121 de instrumente împotriva ransomware-ului, pe un singur site web

0
73

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității Organizate și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, este partenerul Agenției Europene de aplicare a legii Europol, în cadrul campaniei de prevenire a atacurilor informatice de tip Ransomware. La data de 26 iulie 2021, se va lansa o nouă versiune a site-ului nomoreransom.org, realizat în cadrul campaniei, potrivit unui comunicat al Poliției.

În cei cinci ani de existență, „No More Ransom” a ajutat ca aproape un miliard de euro să nu ajungă în buzunarele infractorilor.

Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulți oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computerele personale, laptopurile și telefoanele mobile, care conțin informații importante despre viața noastră personală și profesională. Digitalizarea a creat un mediu de viață flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu ușurință un univers de informații.

De asemenea, ne oferă spațiul pentru a stoca sute de mii de fișiere diferite: imagini ale copiilor și animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoștințe și amintiri.

Dacă ați fost victima unei astfel de fapte, accesați site-ul – nomoreransom.org – pentru o cheie. Decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom au ajutat mai mult de șase milioane de persoane să își recupereze fișierele gratuit.

Acest lucru a împiedicat infractorii să câștige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware. În prezent, siteul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware și reunește 170 de parteneri din sectorul public și privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Oricine poate fi o țintă – persoane fizice și companii de toate dimensiunile. Deci ce putem face?

– Faceți backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice.

– Urmăriți click-urile – știți unde vă va duce un link?

– Feriți-vă de atașamentele din e-mailuri nesolicitate!

– Asigurați-vă că software-ul de securitate și sistemul de operare sunt la zi.

– Dacă deveniți victimă, nu plătiți! Sesizați infracțiunea și verificați No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.