Poluare masivă în București și împrejurimi vineri dimineață / Comisarii Gărzii de Mediu au descoperit arderi de deșeuri la Sintești, dar au plecat fără să ia măsuri / USR: La o lună de la demiterea lui Octavian Berceanu, arderile ilegale au reînceput în forță

0
177


Senzorii care măsoară calitatea aerului în Bucureşti şi împrejurimi arată, vineri dimineață, valori foarte mari ale particulelor PM 2,5.

Valorile în toată Capitala și în localitățile din jurdepășesc de 3-4 ori valoarea-ţintă de 25 de micrograme pe metrul cub de aer pentru particulele inhalabile fine cu diametre de 2,5 microni, potrivit valorilor înregistrate de senzorii Urad Monitor.

Garda de Mediu Ilfov a anunțat că a fost joi la Sintești, unde a descoperit arderi ilegale de deșeuri, însă comisarii au plecat fără să ia măsuri, urmând să facă alte controale.

„În urma informării PRO TV cu privire la existenţa de incendieri de deşeuri pe raza UAT Vidră, sat Sinteşti, judeţ Ilfov, comisari din cadrul GNM CJ Ilfov s-au deplasat împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Popeşti Leordeni în zonele semnalate de către reprezentanţii PRO TV, de pe raza UAT VIDRA, sat Sinteşti, judeţ Ilfov în vederea identificării surselor de poluare a aerului precum şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia de mediu celor vinovaţi pentru prejudiciul de mediu. În perioada verificărilor efectuate au fost identificate două amplasamente unde se incinerau deşeuri. Reprezentanţii Poliţiei Popeşti Leordeni au solicitat legitimarea persoanelor aflate în imediata apropiere a focurilor, aceştia refuzând a se legitima. Menţionăm faptul că, mai mulţi cetăţeni de etnie romă s au adunat în jurul nostru, devenind agresivi şi adresând injurii reprezentanţilor PRO TV. Tot în acest timp reprezentanţii Poliţiei Popeşti Leordeni au fost solicitaţi pentru alte misiuni. În aceste condiţii comisarii GNM -CJ ILFOV, au părăsit zona (ora 17:45), urmând a se efectua controale conform normelor de control legale”, a anunțat Garda de Mediu Ilfov într-o postare pe Facebook.

USR a semnalat tot joi, într-un mesaj pe Facebook, că la o lună de la demiterea lui Octavian Berceanu de către premierul Florin Cîțu de la conducerea Gărzii Naționale de Mediu, arderile ilegale au reînceput în forță.

„Rezultatele obținute de Octavian Berceanu, în cele 6 luni ca șef al Gărzii Naționale de Mediu, au dispărut în fumul gros care a reînceput să intoxice plămânii bucureștenilor. La o lună de la demiterea lui Octavian Berceanu de către Florin Cîțu, arderile ilegale de deșeuri de la marginea Bucureștiului au reînceput în forță, iar senzorii de măsurare a calității aerului s-au înroșit din nou, arătând valori de peste 5 ori mai mari față de limita legală. Doar în luna octombrie nivelul de poluare din București a crescut cu 97% față de perioada iulie-septembrie a anului acesta”, precizează USR.

USR menționează că, cu Octavian Berceanu comisar-șef la Garda de Mediu, s-au efectuat peste 1.500 de controale în teren, zi și noapte, care au rezultat în sesizări penale. De 10 ori mai multe față de anul anterior. În plus, valorile amenzilor aplicate s-au dublat față de 2020.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.