#postBrexit Londra salută amânarea aplicării sancţiunilor de către Franţa (oficial)

0
120

Guvernul britanic a salutat luni seara amânarea aplicării sancţiunilor pe care Franţa ameninţase să le impună de la miezul nopţii în contextul crizei pescuitului dintre cele două ţări, anunţând că discuţiile vor continua joi la Paris, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, a declarat că a acceptat propunerea făcută de secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune, de a se întâlni. ”Aştept cu nerăbdare să am discuţii cu el, joi, la Paris”, a scris David Frost pe Twitter.

De fapt, francezii ameninţaseră că vor interzice de marţi dimineaţa navelor de pescuit britanice să-şi descarce mărfurile în porturile franceze şi că vor înăspri controalele vamale asupra tuturor camioanelor dacă Londra nu va acorda mai multe licenţe pescarilor francezi.

Parisul a acuzat Regatul Unit că nu şi-a respectat angajamentele după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană şi a denunţat mai ales solicitarea Londrei de a renegocia protocolul nord-irlandez din cadrul Acordului de retragere. Acest protocol vizează menţinerea integrităţii pieţei unice europene.

În virtutea Acordului privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, pescarii europeni pot continua să lucreze în unele părţi ale apelor britanice dacă au operat acolo şi înainte. Însă francezii şi britanicii au opinii divergente privind natura şi amploarea documentelor justificative care trebuie furnizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.