Primăria Iași, amendată de Garda de Mediu cu 120.000 de lei după ce a construit pe spaţiul verde

0
124


Primăria Iaşi a primit o amendă record de la comisarii Gărzii de Mediu, după ce unele lucrări realizate în cadrul proiectului de modernizare a unei creșe au afectat un teren inclus în Registrul Spațiilor Verzi, anunță Ziarul de Iași.

Amenda se ridică la 120.000 lei, însă administrația locală a inițiat deja o acţiune în instanţă pentru anularea sancţiunii. „Considerăm că este o măsură exagerată şi ilegală”, a comentat ieri Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Proiectul de modernizare a Creşei nr. 1 a început în urmă cu şase ani.

O reglementare din legea pentru protecţia mediului, care a fost introdusă în anul 2007, prevede „obligaţia autorităţilor publice locale de a nu schimba destinaţia terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, de a nu reduce suprafeţele acestora ori obligaţia de a nu le strămuta”.

Un alt articol (71) din Legea 265/2005, adăugat tot în 2007, arată că „actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Specialiştii consultaţi de ziarul ieșean spun că Primăria putea rezolva relativ simplu problema: printr-o hotărâre a CL, terenul era declarat de utilitate publică şi era scos din Registrul Spaţiilor Verzi, însă acest lucru trebuia să se întâmple înainte de efectuarea lucrărilor.

Sursa foto: Ziarul de IașiSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.