Putin nu comentează decizia Germaniei privind livrarea de tancuri. Preşedintele Rusiei afirmă că va dura până la restabilirea suveranităţii Europei

0
12


Vladimir Putin s-a întâlnit miercuri cu studenţi ai Universităţii din Moscova, dar a evitat să se refere direct la decizia Germaniei de a furniza Ucrainei tancuri Leopard şi de a autoriza livrarea unor vehicule blindate de acest tip de către alte naţiuni europene. Decizia Germaniei a fost criticată vehement de Ministerul rus de Externe şi de Ambasada Rusiei în Berlin.

În schimb, în dialogul cu un student, Putin a evocat „importanţa acţiunilor de apărare a cetăţenilor ruşi şi a Rusiei”. Referindu-se la actualele tensiuni internaţionale, Putin a afirmat, potrivit agenţiei Reuters, că, „vorbind în mod strict”, Germania rămâne sub ocupaţie militară, o referire la trupele aliate staţionate în statul membru NATO.

„Mult din ceea ce se întâmplă acum are rădăcini adânci. Suveranitatea Europei va fi restabilită, dar se pare că va dura ceva timp”, a afirmat Putin.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a confirmat miercuri decizia de a furniza Ucrainei tancuri Leopard, dar a reafirmat că, deşi va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, nu vrea ajungerea la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică. „Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliaţii noştri. Vom continua în acelaşi mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO”, a subliniat Olaf Scholz.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.