Raidul american cu dronă soldat cu moartea a zece civili afgani, între care şapte copii, a fost o eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului, a afirmat miercuri Pentagonului

0
111


Raidul american cu dronă soldat cu moartea a zece civili afgani, între care şapte copii, la 29 august la Kabul a fost o eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului, a afirmat miercuri Pentagonului, după o anchetă internă, transmite AFP.

„Ancheta nu a identificat nicio violare a legii, inclusiv dreptul războiului”, a precizat într-un raport general locotenent Sami Said, responsabil în ministerul american al Apărării.

„Erori de execuţie combinate cu un ‘bias de confirmare’ şi perturbări ale comunicaţiilor au antrenat pierderi civile regretabile”, a adăugat acesta.

El a insistat în faţa presei la Pentagon că a fost vorba de o „eroare” şi nu de un comportament „criminal, aleatoriu sau de neglijenţă”.

Persoanele implicate „au crezut atunci că vizează o ameninţare iminentă”, se subliniază în raport.

Familia şoferului vehiculului ţintit şi distrus la 29 august de armata americană – în plină retragere haotică din Afganistan – a relatat că acesta era angajat al unui ONG şi că în atac au murit zece oameni, între care şapte copii. Armata americană anunţase că vehiculul distrus era încărcat cu explozibili şi că a fost dejucată o tentativă de atentat a aripii locale a grupării Stat Islamic.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Roya RafhatSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.