Rusia condamnă decizia „extrem de periculoasă” a Germaniei,avertizând că vor fi „efecte ireparabile”

0
6


„Este o decizie extrem de periculoasă, care va duce conflictul la un nou nivel al confruntărilor militare”, a declarat ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Netschajev, citat de publicaţia Der Spiegel.

„Această acţiune ne convinge încă o dată că Germania şi aliaţi săi apropiaţi nu vor o soluţie diplomatică la criza din Ucraina şi depun eforturi spre o escaladare de durată a conflictului. Cu permisiunea Guvernului german, tancurile germane vor fi trimise din nou pe «frontul de est», ceea ce va conduce inevitabil la moartea unor militari ruşi şi a unor civili”, a adăugat ambasadorul Rusiei, acuzând Berlinul că nu remediază responsabilitatea istorică pentru fostele crime naziste din al II-lea Război Mondial.

„Această decizie generează efecte ireparabile în relaţiile bilaterale, care oricum sunt într-o stare deplorabilă”, a atras atenţia diplomatul rus.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a confirmat miercuri decizia de a furniza Ucrainei tancuri Leopard, dar a reafirmat că, deşi va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, nu vrea ajungerea la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică. „Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliaţii noştri. Vom continua în acelaşi mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO”, a subliniat Olaf Scholz.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.