Rusia le cere ţărilor vecine Afganistanului să nu găzduiască forţe SUA sau NATO

0
294

Rusia le-a solicitat miercuri ţărilor vecine cu Afganistanul să nu găzduiască pe teritoriile lor forţe armate ale SUA sau NATO, după ce acestea s-au retras anterior în acest an, informează Reuters, potrivit Agerpres.

”Le cerem ţărilor vecine cu Afganistanul să nu permită o prezenţă militară a forţelor SUA sau NATO care intenţionează să se mute acolo după părăsirea teritoriului afgan”, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, în intervenţia sa video în calitate de invitat la o conferinţă organizată de Iran cu participarea celorlalte ţări vecine Afganistanului: Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan şi China.

Conform lui Lavrov, a sosit timpul ”pentru a începe munca de mobilizare pentru colectarea resurselor pentru a furniza asistenţă umanitară, economică şi financiară poporului afgan”. El a subliniat că Naţiunile Unite trebuie să joace un rol de coordonare în acest proces.

”Sper ca obiceiul occidentalilor de a organiza conferinţe de dragul conferinţelor este de domeniul trecutului. A sosit timpul pentru acţiuni concrete în această privinţă”, a adăugat ministrul rus de externe, citat de agenţia de presă TASS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.