Rusia şi-a majorat de zece ori producţia de anumite echipamente militare

0
24

Rusia a reuşit să majoreze, de zece ori, producţia anumitor echipamente militare pentru a-şi aproviziona armata din Ucraina, crescând în mod semnificativ producţia de rachete, drone, vehicule de luptă şi artilerie, a anunţat marţi cel mai mare producător de armament din Rusia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat majorarea producţiei de armament pentru a asigura că Moscova îşi îndeplineşte obiectivele în ceea ce numeşte “operaţiunea militară specială” din Ucraina, în pofida faptului că Occidentul furnizează Kievului armament în valoare de miliarde de dolari şi a impus sancţiuni fără precedent economiei ruseşti.

Potrivit lui Ozdoev a fost înregistrată o creştere semnificativă a producţiei de tancuri, vehicule blindate, lansatoare de rachete, artilerie, rachete cu rază scurtă Iskander, sisteme de rachete sol-aer de raza medie Pantsir şi rachete hipersonice Kinzhal.

Rostec – principala corporaţie rusă din industria de apărare şi de producţie industrială controlată de stat – grupează peste 800 de companii, majoritatea din industria militară, în care lucrează aproape 600.000 de persoane. Rostec, holding vizat de sancţiunile occidentale, este condus de Sergei Chemezov, un apropiat al lui Putin.

Trezoreria SUA califică Rostec drept “piatra de temelie a sectorului apărării din Rusia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.