Schimb de replici între Moise Guran şi Florin Cîţu: Creşterea încasărilor pe o creştere semnificativ mai mică a volumului arată de fapt creşterea reală a inflaţiei / Cîţu: Interesantă, dar greşită interpretare

0
155

Un schimb de replici a avut loc între jurnalistul Moise Guran şi Florin Cîţu la o postare pe Facebook a premierului interimar cu privire la datele INS despre „evoluţia lunară a cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, conform CAEN Rev. 2 – serie ajustată în funcţie de număr zile lucrătoare şi de sezonalitate – ianuarie 2015 – septembrie 2021”.

Guran i-a transmis lui Cîţu că o „creştere a încasărilor pe o creştere semnificativ mai mică a volumului arată de fapt creşterea reală a inflaţiei”. În replică, prim-ministrul interimar i-a spus lui Guran că greşeşte şi că nu este vorba despre inflaţie pentru că s-ar fi văzut şi la carburanţi. „Dacă totul era doar inflaţie, agenţiile de rating nu ar fi schimbat perspectiva de la negativ la stabil. În economie nu există free lunch (poate că nici în politică)”, a adăugat liderul PNL.

„Creşterea încasărilor pe o creştere semnificativ mai mică a volumului arată de fapt creşterea reală a inflaţiei… Felicitări, Florin Cîţu!”, a comentat Moise Guran, la postarea de pe pagina premierului interimar.

În replică, Florin Cîţu i-a spus lui Guran că este o interpretare greşită şi că românii trebuie felicitaţi pentru că reuşit în condiţii dificile o creştere economică reală de cel puţin 7% pentru acest an, ceea ce este cu mult peste aşteptări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.