Șeful armatei din Sudan a ordonat eliberarea miniștrilor arestați după lovitura de stat din 25 octombrie

0
102


Şeful armatei din Sudan Abdel Fattah al-Burhan a ordonat joi eliberarea a patru miniştri civili din guvernul lui Abdallah Hamdok arestaţi după puciul de la 25 octombrie, informează televiziunea de stat, citată de Reuters şi AFP.

Cei patru miniştri în cauză sunt Hamza Baloul, ministrul informaţiei şi culturii, Ali Jiddo, ministrul comerţului, Hashim Hasab al-Rasoul, ministrul telecomunicaţiilor, şi Yousef Adam, ministrul tineretelui şi sportului, a mai precizat sursa citată.

Pe 25 octombrie, generalul Burhan a dizolvat toate instituţiile ţării. Ministerul Informaţiei a anunţat atunci că majoritatea miniştrilor şi responsabililor civili au fost arestaţi de forţele militare.

După reţinerea sa, premierul înlăturat Abdallah Hamdok a fost adus a doua zi la domiciliul lui Abdel Fattah al-Burhan, pe care are interdicţie de a-l părăsi.

ONU coordonează eforturile de a găsi o cale de a ieşi din criza politică de după puciul de la 25 octombrie.

Trimisul special al ONU pentru Sudan a declarat că discuţiile au lăsat să se întrevadă un acord potenţial privind o împărţire a puterii, care să includă reinstalarea în funcţie a premierului reţinut.

El a precizat însă că trebuie să se ajungă la un acord în „zile, nu săptămâni” înainte ca poziţia celor două părţi să devină mai rigidă.

Comitetele de rezistenţă care au condus protestele de după lovitura de stat şi care au organizat demonstraţii inclusiv joi, au respins negocierile şi au cerut ca armata să iasă din politică.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay/ Jaroslav SmahelSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.