Sondaj: Îți va lua locul de muncă Inteligenţa Artificială? Top 9 statistici șocante AI

0
117

Recent, Boston Dynamics a lansat un videoclip cu roboți care dansau. Unora nu le venea să creadă ceea ce vedeau. Arăta mai degrabă ca o animație Pixar decât nişte filmări reale.

Unii au spus: Acesta este, în acelaşi timp, cel mai drăguț și mai oribil lucru pe care l-am văzut vreodată. Ar trebui să ne fie frică de Inteligenţa Artificială (AI) și de roboții din ce în ce mai avansați? AI va prelua lumea? Și mai important, îți va lua locul de muncă? Sau poate chiar să-ți fure iubitul?

Compania TIDIO a decis să facă propriile cercetări, chestionând peste 1.200 de persoane.

Cele trei subiecte principale pe care s-a concentrat au fost:

Top 9 statistici șocante AI

Sondajul TIDIO a relevat că tot mai mulți oameni sunt deschiși la ideea de a încorpora AI în viața lor de zi cu zi. Nu îi deranjează ca AI să preia sarcinile de zi cu zi sau să fie implicați în procesele de luare a deciziilor.

Pe de altă parte, adoptarea AI este plină de îndoieli și îngrijorări cu privire la riscurile AI.

Iată câteva dintre cele mai interesante tendințe care au atras atenția.

 

Persoanele cu studii superioare sunt cele care se tem cel mai mult pentru pierderea locului de muncă datorită dezvoltării inteligenței artificiale. Aproximativ 68,5% dintre ei se tem că vor fi înlocuiți de AI, comparativ cu doar 55% dintre ceilalți respondenți.

Casierii (63% dintre respondenți), șoferii (51%) și traducătorii (42%) sunt considerate drept profesiile cele mai susceptibile de a fi preluate de tehnologia AI. Aproximativ 25% dintre respondenți consideră că reprezentanții serviciilor pentru clienți și lucrătorii din depozite sunt următorii.

Unii susțin că AI ar putea preveni corupția și ar putea îmbunătăți economia. Aproximativ 45% dintre respondenți doresc ca inteligența artificială să ajusteze politica fiscală și bugetul țării lor. Cu toate acestea, opiniile sunt extrem de polarizate. Aproape 29% consideră că este o idee groaznică.

Oamenii pun multă încredere în inteligența artificială atunci când vine vorba de transport și logistică. Mai mult de jumătate dintre respondenți nu ar fi deranjaţi să ia un taxi cu conducere automată (60%) sau ca AI să gestioneze traficul aerian (57%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.