Spania are din nou ambasador în Venezuela

0
4

Diplomatul Ramon Santos Martinez şi-a început marţi misiunea în calitate de ambasador al Spaniei în Venezuela, post care a rămas vacant din 2020 din cauza tensiunilor dintre cele două ţări, notează AFP, potrivit Agerpres.

Trimisul spaniol a fost întâmpinat de o gardă de onoare la palatul prezidenţial Miraflores, unde urma să fie acreditat înainte de a se întâlni acolo cu liderul Nicolas Maduro, potrivit imaginilor transmise la postul public Venezolana de Television.

Santos, numit oficial pe 27 decembrie, îi ia locul lui Jesus Silva, fostul ambasador al Spaniei în Venezuela rechemat în decembrie 2020 în plină perioadă de tensiuni diplomatice.

Spania face parte din cele peste 50 de ţări care l-au recunoscut pe Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar venezuelean în 2019 după ce a considerat drept “frauduloasă” realegerea lui Maduro în 2018.

Relaţiile s-au complicat atunci între cele două ţări, Nicolas Maduro acuzând pe Jesus Silva în special că l-a ajutat pe Leopoldo Lopez, un opozant din aripa radicală, să fugă în Spania.

Înainte de a prelua această nouă funcţie, Ramon Santos Martinez era din noiembrie 2021 ataşat comercial în Venezuela, cel mai înalt reprezentant în ţară în absenţa unui ambasador.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.