Statul ungar îşi sporeşte controlul asupra sectorului telecomunicaţiilor

0
73

Statul ungar a achiziţionat, în mod indirect, o participaţie minoritară la operatorul de telefonie Yettel Magyarorszag, ceea ce sporeşte controlul exercitat de premierul Viktor Orban asupra sectorului de telefonie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Tranzacţia vine după ce în luna ianuarie grupul britanic Vodafone şi-a vândut subsidiara din Ungaria către compania locală de IT 4iG şi statul ungar pentru suma de 1,7 miliarde de euro.

Executivul de la Budapesta a informat luni seara că vehiculul de stat Corvinus Nemzetkozi Befektetesi a preluat o participaţie minoritară la operatorul Yettel Magyarorszag, subsidiara din Ungaria a grupului PPF Telecom, ca urmare a unui schimb de acţiuni cu Antenna Hungaria, o divizie a companiei 4iG.

Separat, firma 4iG a informat că Antenna Hungaria şi-a majorat participaţia la Vodafone Magyarorszag până la 70,5% după ce a dobândit un pachet de 19,5% la Vodafone Hungaria de la Corvinus în urma unui schimb de acţiuni pentru un pachet de 25% din acţiunile la mai multe subsidiare ale PPF Telecom Group. Ca urmare a acestei tranzacţii, participaţia deţinută de Corvinus la Vodafone Magyarorszag s-a redus până la 29,5%.

Premierul ungar, Viktor Orban, şi-a exprimat dorinţa de a răscumpăra participaţiile deţinute de acţionarii străini la companiile considerate de interes “strategic”, aşa cum a făcut în sectoarele energiei, bancar, media şi acum telecomunicaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.