Stefan Dascălu a fost premiat la Oxford pentru implicarea sa în România/ Tânărul cercetător este specializat în imunologie și face parte din Rețeaua de Solidaritate

0
128


Cercetătorul Ștefan Dascălu a primit prestigiosul premiu pentru impact social din partea Universității Oxford și a Consiliului Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC), anunță Rețeaua de Solidaritate.

Ștefan a părăsit Suceava natală acum șase ani când a plecat să studieze Științe Biologice la Oxford, unde şi-a finalizat studiile de licență cu specializarea în epidemiologie teoretică. Acum, Ştefan este cercetător doctorand în Ştiințe Biologice Interdisciplinare cu specializarea în imunologie, program pentru care el a obținut o finanțare integrală printr-o bursă din partea guvernului Marii Britanii.

Tânărul cercetător a dat dovadă de puternice reflexe sociale și încă de la începutul pandemiei a contribuit atât prin activități de cercetare cât și prin comunicare științifică la dialogul public din țara sa natală. A avut sute de intervenții de înaltă calitate științifică în mass media românească și a făcut eforturi ca publicul românesc și autoritățile să aibă acces la informații medicale corecte.

Stefan Dascălu a reușit chiar să dezvolte un inedit dialog interdisciplinar cu organizațiile religioase din România în vederea unei mai bune implementări a politicilor de sănătate.

Vădit emoționat de recunoașterea primită în Oxford pentru implicarea sa la nivelul dialogului public din România, Ștefan, care e voluntar în Rețeaua de Solidaritate, a transmis colegilor săi din țară și din Diaspora:

“Situația sanitară din România, încă de dinainte de pandemie, a reprezentat unul din motivele principale pentru care am ales să mă implic în eforturile pentru îmbunătățirea sănătății publice. Îmi doresc, pe viitor, ca țara noastră să nu mai fie un exemplu negativ pentru numeroase statistici sanitare, ci să răsturnăm aceasta situatie, fiind dați drept model pozitiv în implementarea politicilor de sănătate”.

sursa foto: Rețeaua de SolidaritateSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.