Studiu Deloitte: costul este cel mai important factor în decizia consumatorilor de a se abona la un serviciu de streaming video; pandemia a amplificat apetitul utilizatorilor din toate generațiile pentru jocurile video

0
119

Costul este cel mai important factor în decizia consumatorilor de a se abona la un serviciu de streaming video pentru aproape jumătate (46%) dintre respondenții studiului Deloitte Digital Media Trends 2021, aspect care determină 55% dintre aceștia să folosească servicii de streaming video care se susțin financiar din publicitate. Raportul subliniază, de asemenea, că sensibilitatea la preț este un factor cheie pentru serviciile de divertisment, deoarece utilizatorii platformelor de streaming video (49%), de jocuri video (38%) și audio (37%) ar înceta să le mai folosească în cazul în care prețul ar crește.

Raportul evidențiază și că pandemia de COVID-19 a amplificat apetitul utilizatorilor din toate generațiile pentru jocurile video. Exponenții Generației Z (87%), Millennials (83%) și ai Generației X (79%) afirmă că accesează jocuri video pe dispozitive precum smartphone-uri, console de jocuri sau calculatoare cel puțin săptămânal, aspect care i-a ajutat să rămână conectați cu alte persoane și să depășească perioadele dificile.

Studiul arată că al doilea cel mai important factor în decizia consumatorilor de a se abona la un serviciu de streaming video este conținutul (35%). În acest context, raportul evidențiază concurența puternică în rândul furnizorilor, utilizatorii serviciilor de streaming video deținând în medie patru abonamente, utilizatorii serviciilor de streaming audio contra cost având în medie două abonamente, iar cei ai platformelor de jocuri video, trei abonamente. Pe de altă parte, 52% dintre respondenți consideră că este dificil să acceseze conținut prin intermediul atât de multor platforme, 66% sunt frustrați atunci când conținutul pe care doresc să îl vizioneze nu mai este disponibil pe o platformă și 49% sunt nemulțumiți atunci când o platformă nu le face recomandări relevante. Ponderea utilizatorilor care își reziliază abonamentele la serviciile de streaming video s-a menținut la aproximativ 37% în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, arată studiul.

„Ponderea clienților care își reziliază abonamentele este de mult timp un factor important pe agenda jucătorilor din industria de telecomunicații și, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19, industria de media și divertisment se confruntă acum cu aceeași provocare. Comportamentul consumatorilor de servicii de streaming din această perioadă va contribui la apariția unei piețe mai mature și mai competitive. În acest context, furnizorii se vor concentra pe retenția clienților, vor crea experiențe personalizate și unice pentru utilizatori și își vor intensifica eforturile de a le oferi conținut relevant, cum a fost cazul Netflix, care a difuzat conținut educațional gratuit pe propriul canal de Youtube în contextul închiderii școlilor pe fondul pandemiei, sau al HBO Max, care a lansat filme pe platformă în aceeași zi în care acestea au debutat în cinematografe”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România.

Studiul Deloitte Digital Media Trends 2021 a fost realizat în rândul a peste 2.000 de consumatori din Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.