Studiu: O specie a fost declara extincta local in Statele Unite din cauza cresterii nivelului marilor

0
4


Extincția unui cactus în Statele Unite, legată de creșterea nivelului mărilor

Potrivit unui studiu recent, o specie de cactus (Pilosocereus millspaughii) a dispărut în mod natural în Statele Unite, fiind prima extincție locală asociată cu creșterea nivelului mărilor. Acest cactus, ce poate atinge înălțimi de până la șase metri și are flori albe și fructe roșii, mai există în prezent în Caraibe.

Erosiunea solului și intruziunea apei sărate, provocate de fenomene naturale precum uraganele și mareele, au dus la dispariția acestei specii din habitatul său din Statele Unite. Cercetările arată că solul din jurul cactușilor morți conține o cantitate mai mare de sare decât cel din jurul cactușilor vii, sugerând o legătură între salinitatea crescută și mortalitatea acestora.

Studiile anterioare au dezvăluit că cactușii au fost mâncați de animale, care, posibil, s-au orientat către acești plante din cauza scăderii resurselor de apă dulce din sol, cauzată de pătrunderea apei sărate la suprafață.

Specialiștii avertizează că această extincție ar putea reprezenta un semnal al modului în care alte plante de coastă joase vor reacționa la schimbările climatice. Evenimente precum uraganele devastatoare și mareele înalte care provoacă inundații extinse pot schimba ireversibil habitatul acestor specii vulnerabile.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.