SUA: Preşedintele Biden, încrezător după negocieri interne de partid pe subiectul ambiţiosului său plan de reforme

0
305

Preşedintele american Joe Biden, angajat într-o cursă contra cronometru pentru a obţine adoptarea marilor sale reforme economice şi sociale în Congres, s-a arătat optimist după negocierile intense de marţi cu aleşii democraţi, transmite miercuri AFP, potrivit Agerpres.

“După o zi de întâlniri constructive, preşedintele este mai încrezător în această seară cu privire la calea de urmat pentru a oferi poporului american o creştere puternică şi susţinută care să aducă beneficii tuturor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Joe Biden a purtat discuţii la Casa Albă cu aleşi ai ambelor tabere din partid, iar miercuri se va deplasa la Scranton, oraşul muncitoresc din Pennsylvania în care s-a născut, pentru a-şi promova planurile într-un discurs.

“A existat un consens larg cu privire la urgenţa de a avansa în următoarele zile şi asupra faptului că se închide fereastra oportunităţii de a încheia un proiect cuprinzător”, a mai declarat Jen Psaki.

 

Anterior, Pramila Jayapal, lidera aripii democrate progresiste din Camera Reprezentanţilor, a afişat acelaşi optimism la încheierea discuţiilor cu preşedintele de la Casa Albă.

La fel ca liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer, care marţi, după un prânz cu colegii democraţi, a subliniat că există “o înţelegere generală” cu privire la necesitatea de a se ajunge la convenirea unui acord, care ar putea avea loc chiar în cursul acestei săptămâni.”Ritmul a crescut, iar voinţa de a reuşi este puternică”, a declarat el reporterilor.

Joe Biden s-a întâlnit cu doi senatori democraţi cheie – Joe Manchin şi Kyrsten Sinema, a căror opoziţie faţă de planul său în valoare de de aproape 3.500 miliarde de dolari pentru reformarea structurii sociale a Americii echivalează cu un veto. Deşi democraţii deţin controlul în Congres, majoritatea lor în Senat este fragilă şi nu îşi permit niciun vot contrar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.