Summitul G20: Vladimir Putin cere o accelerare a recunoaşterii reciproce a vaccinurilor anti-COVID-19

0
81

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat sâmbătă un apel către ţările din G20 pentru a accelera recunoaşterea reciprocă a vaccinurilor împotriva COVID-19, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Adresându-se prin sistem de videoconferinţă celorlalţi participanţi la Summitul G20 de la Roma, şeful statului rus a spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar trebui să adopte mai rapid deciziile de aprobare a vaccinurilor.

În intervenţia sa video către liderii celorlalte state membre G20, el a afirmat că ţara sa a furnizat altor state peste 1,6 miliarde de doze de vaccin contra COVID-19 şi lucrează împreună cu 16 ţări pentru producerea de vaccinuri.

Până acum, două vaccinuri chinezeşti, Sinovac şi Sinopharm, au fost incluse pe lista de urgenţă a OMS.

Potrivit forului internaţional din domeniul sănătăţii, aproximativ 1 miliard de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate până acum în regiunea europeană, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime dintre locuitori au fost vaccinaţi.

Directorul Biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a salutat ”o mare realizare”, dar a subliniat că, pentru ca pandemia să fie adusă sub control, este necesar ca administrarea de vaccinuri să crească şi diferenţele regionale să fie reduse. Ţinta pentru ca această criză să fie depăşită rămâne o rată de vaccinare de 70% din populaţie, a amintit Kluge.

OMS numără mai mult de 50 de state membre în regiunea europeană, printre care Turcia, Rusia şi Ucraina, spre exemplu, împreună cu ţările Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.