Summitul NATO ar putea avea un impact decisiv asupra sansei lui Biden de a fi ales, conform BBC

0
6


Summitul NATO din Washington DC: Biden se luptă pentru supraviețuire politică

Joe Biden se află într-o săptămână crucială după o dezbatere ezitantă, devenită una dintre cele mai dăunătoare din istoria modernă a Americii. Președintele se luptă acum pentru supraviețuirea sa politică, iar Summitul NATO din această săptămână ar putea fi calea sa către o amânare temporară sau chiar ultima sa rezistență.

În ultimele zile, Biden a reacționat puternic la criticile primite, își revendică susținerea alegătorilor democrați și îi provoacă pe adversarii săi să încerce să îl detroneze. El promite să meargă înainte cu campania sa fără nicio îndoială, iar această acțiune decisivă va începe la Summitul NATO.

Biden va găzdui liderii alianței în trei zile de reuniuni și evenimente publice, culminând cu o conferință de presă joi după-amiază. Această etapă ar trebui să îl găsească confortabil pe Biden, un om bine versat în relațiile externe, dar crește și mai mult mizele președinției sale, având în vedere că un rezultat slab ar putea avea consecințe serioase atât la nivel intern, cât și internațional.

O greșeală ar putea declanșa o criză politică în rândul democraților, punând în pericol șansele lor la alegerile generale din noiembrie. De asemenea, ar putea intensifica îngrijorările aliaților europeni cu privire la revenirea unei președinții Donald Trump și la schimbările dramatice de politică externă care ar urma.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.