Talibanii au uciș doi afgani care ascultau muzică la o nuntă, faptă interzisă de noul Guvern care invocă legea islamică, Sharia

0
174


Combatanţi talibani au ucis prin împuşcare doi invitaţi şi au rănit alţi doi, la o nuntă, la Sorkhood, în estul Afganistanului, din cauză că au pus muzică, au anunţat sâmbătă oficiali locali şi martori, o faptă condamnată de către Guvernul taliban, relatează AFP.

Un apropiat al uneia dintre victime a declarat că miliţieni talibani au deschis focul în timpul unei nunţi organizate în oraşul Sorkhood, pentru că invitaţi au fost prinşi în timp ce ascultau muzică afgană, omorând două persoane şi rănind alte două.

Orice muzică profană a fost interzisă de către talibani în timpul precedentului lor regim, în perioada 1996-2001.

Noul Guvern islamist nu a legiferat încă cu privire la acest subiect, însă consideră ascultarea muzicii nereligioase contrară viziunii sale a legii islamice, sharia.

”Bărbaţi tineri au pus muzică în altă încăpere. Trei talibani au venit şi au deschis focul împotriva lor. Cei doi răniţi se află în stare gravă”, a declarat acest martor.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, Qazi Mullah Adel, a confirnat acest incident, însă nu a oferit detalii.

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Zabihullah Mujahid, nu a confirmat, la Kabul, autenticitatea incidentului, însă a precizat că talibanii se opun acestui tp de atrocităţi.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter/ Department of DefenceSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.