Teoria că preşedintele american John F. Kennedy a fost asasinat la comanda KGB era luată în considerare de generalui Ion Mihai Pacepa

0
6


 • Aproape 1.500 de pagini de documente legate de asasinarea lui John F. Kennedy au fost făcute publice până în 2021.
 • Un document detaliază vizita lui Lee Harvey Oswald la o ambasada sovietică cu câteva săptămâni înainte de a-l ucide pe Kennedy.
 • Se spune că Oswald a vorbit cu un ofiţer KGB de la ambasadă despre obţinerea unei vize pentru a călători în URSS.
 • Cu doar câteva săptămâni înainte de a-l ucide pe preşedintele John F. Kennedy în noiembrie 1963, Lee Harvey Oswald a călătorit în Mexico City unde a vorbit cu un ofiţer KGB de la ambasada sovietică, se arată într-un nou document publicat în decembrie 2021.

  Arhivele Naţionale au publicat anul trecut aproape 1.500 de documente legate de ancheta privind asasinarea lui Kennedy în 1963, fiind al doilea lot important de documente care a fost publicat din 2017.

  Printre documente se numărau note despre un apel pe care Oswald l-a făcut Ambasadei Sovietice din Mexico City la 1 octombrie 1963 şi pe care CIA l-a ascultat în secret.

  CIA  informează că agenţia a aflat prin acest apel că Oswald s-a dus la ambasadă cu câteva zile înainte, pe 26 septembrie, şi s-a întâlnit cu consulul Valery Vladimirovici Kostikov.  Source link

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.