Titlul reformulat: Asociatia Muncitorilor din Energie, Petrol, Gaze si Minerit (AMEPIP) dezvaluie ca provizoratele sunt o problema critica in companiile de stat; este imposibil sa le evaluezi performanta.

0
8


Membrii în Consiliile de Administrație se Rotesc Frecvent: Provizoratele, O Mare Provocare

Președintele AMEPIP, Mihai Precup, a atras atenția asupra problemelor generate de provizoratele la nivelul companiilor de stat, unde membrii în consiliile de administrație se rotesc la fiecare 5 luni cu 2 luni. Această practică face dificilă evaluarea performanței, deoarece nu se pot stabili indicatori cheie de performanță clari.

Conform celor declarate de Mihai Precup într-un comunicat, această situație subminează principiul solidarității în răspunderea membrilor consiliului față de gestiunea companiei. El a subliniat că legea prevede că cel puțin jumătate dintre membrii consiliului trebuie să fie independenți față de sectorul public.

În plus, președintele AMEPIP a precizat că a fost înființat corpul administratorilor publici, pentru a asigura o bază de experți din care ministerele să poată selecta membri ai consiliilor de administrație. Scopul este de a crește competența internă și transparența în procesul de selecție, pentru a atrage investiții și locuri de muncă mai bine plătite.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.