Un vapor cu 400 de migranți sub pavilion turc a debarcat pe insula grecească Kos / Grecia acuză Turcia de încălcarea Acordului migraţiei din 2016

0
137


Aproximativ 400 de migranţi au debarcat duminică pe Insula Kos, una dintre Insulele Ciclade, dintr-o navă care naviga sub pavilion turc, pe care Grecia a autorizat-o să acosteze, în pofida faptului că Atena acuză Ankara de încălcarea unui acord privind migraţia, au anunţat autorităţile elene, relatează AFP, citată de News.ro.

Grecia cerea Turciei de vineri să primească această navă. În urma refuzului autorităţilor turce, autorităţile greceşti au autorizat până la urmă migranţii să debarcheze pe Insula Kos, la Marea Egee.

Potrivit Pazei de Coastă greceşti, migranţii au fost transportaţi într-un centru de primire, unde urmau să fie plasaţi în carantină şi testaţi COVID-19.

Șase migranți arestați

Potrivit Ministerul grec al Migraţie, 382 de persoane au debarcat, iar şase dintre ele au fost arestate în vederea interogării.

Naţionalităţile migranţilor nu au fost precizate.

Ministrul grec al Migraţiei Notis Mitarachi a denunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, „încă o călătorie periculoasă şi ilegală de pe coastele turce, fără că autorităţile turce să o fi observat”.

Din cauza unei probleme la motor, nava se afla în derivă în largul Insulei Karpathos, unde a emis un semnal SOS.

Potrivit Pazei de Coastă elene, nava a plecat din Turcia în timpul unor rafale violente de vânt, iar niciunul dintre pasageri nu avea vestă de salvare.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.