Vânzările vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat cu BioNTech vor atinge cel puţin 65 de miliarde de dolari în 2021-2022, anunță Pfizer

0
94


Pfizer anticipează că vânzările vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat cu BioNTech vor atinge 36 de miliarde de dolari în 2021 şi 29 de miliarde de dolari în 2022, depăşind etimările analiştilor pentru cei doi ani, transmite Reuters.

Producătorul de medicamente din SUA a declarat că încearcă să semneze mai multe acorduri pentru livrarea de vaccinuri unor ţări, care ar putea duce la creşterea vânzărilor anul viitor.

Compania are capacitatea de a produce 4 miliarde de doze în 2022 şi şi-a bazat proiecţiile pe vânzarea a 1,7 miliarde de doze.

Totuşi, directorul general Albert Bourla a spus că este îngrijorat de faptul că ţările cu venituri mici şi medii nu vor plasa comenzi pentru dozele de vaccin de anul viitor suficient de devreme şi ar putea ajunge din nou în spatele ţărilor mai bogate.

”Ţările cu venituri mari au tendinţa de a fi mult mai proactive şi îşi plasează comenzile. Vreau să mă asigur că declaraţia este publică… ei trebuie să facă comenzi, punct”, a spus Bourla într-un interviu.

Pfizer a spus că se aşteaptă să livreze anul viitor cel puţin un miliard de doze de vaccin în ţările cu venituri mici şi medii.

Vaccinul a adus vânzări de 13 miliarde de dolari în trimestrul al treilea. Compania împarte profitul brut din vânzările de vaccinuri în cea mai mare parte a lumii cu BioNTech.

După 2022, Pfizer a spus că se aşteaptă ca piaţa vaccinurilor pentru Covid-19 să fie durabilă şi să continue să genereze vânzări în anii următori.

Pfizer a declarat că intenţionează ca vaccinul să apară pe pieţele private cândva în viitorul apropiat, în special în Statele Unite. Dar Bourla a spus că Pfizer ar putea semna încă un alt contract mare de aprovizionare cu guvernul SUA.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.