Vinicius Junior aplaudă o „decizie istorică” împotriva insultelor rasiste, în urma condamnării la 8 luni de închisoare a trei suporteri, o premieră în țara Spaniei.

0
7


Vinicius Junior, fotbalistul brazilian de la Real Madrid, a salutat luni „condamnarea istorică” a trei suporteri din Valencia, care au primit opt luni de închisoare pentru insulte rasiste la adresa sa. Este o premieră în Spania și Vinicius a declarat că această condamnare nu este doar pentru el, ci pentru toți oamenii de culoare. El a subliniat că va lupta împotriva rasismului și va cere dreptate, dacă este necesar.

Cei trei suporteri au fost condamnați pentru „încălcarea integrității morale” și „discriminare bazată pe rasism”, primind și doi ani de interdicție de la meciurile de fotbal. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2023, la un meci din La Liga, între Real Madrid și Valencia, iar brazilianul a mărturisit că mulți i-au sugerat să ignore insultele, însă el a considerat că trebuie să lupte împotriva acestui comportament inacceptabil.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.