Vladimir Putin cere noii Dume să combată sărăcia, “principalul inamic” al societăţii în Rusia

0
110

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a îndemnat pe parlamentarii din noua Dumă de Stat (camera inferioară a parlamentului federal), reunită marţi în prima sa sesiune inaugurală, să lupte împotriva sărăciei în Rusia, despre care a spus că este “principalul inamic” cu care se confruntă în prezent naţiunea, potrivit dpa, precizează Agerpres.

“Veniturile mici ale milioanelor noştri de cetăţeni reprezintă principalul inamic al societăţii ruse şi pericolul pentru o dezvoltare stabilă, pentru viitorul demografic al ţării”, a declarat Putin într-un discurs susţinut în format de videoconferinţă, adresat deputaţilor noii Dume de Stat, transmis în direct de postul de televiziune public Rossia-24.

În Rusia, venitul mediu este de câteva sute de dolari pe lună.

Cei 450 de parlamentari ai Dumei s-au reunit marţi în prima sesiune de la alegeri, desfăşurate în urmă cu mai bine de trei săptămâni şi care au fost umbrite de acuzaţii de fraudă pe scară largă.

Jumătate dintre parlamentarii din Dumă au fost votaţi pentru prima dată.

Sesiunea a fost deschisă de Valentina Tereşkova (84 de ani), prima femeie cosmonaut din istorie, în calitate de al doilea deputat cel mai în vârstă în actuala Dumă, căruia, prin tradiţie, i-a revenit onoarea să prezideze sesiunea de inaugurare. Ea i-a adus un elogiu lui Putin, ca garant al stabilităţii.

De altfel, Tereşkova este cea care a făcut propunerea amendării Constituţiei în 2020 pentru eliminarea restricţiei de două mandate prezidenţiale consecutive, ceea ce îi permite lui Vladimir Putin, aflat la al patrulea mandat, să rămână la putere până în 2036, după aprobarea modificărilor constituţionale în cadrul unui referendum desfăşurat în vară anului 2020.

Ea este una dintre puţinele femei din Duma de Stat, care reprezintă doar 16,7% dintre parlamentari, notează dpa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.