Vladimir Putin nu va participa în persoană la summitul G20 de la Roma

0
101

Preşedintele rus Vladimir Putin nu intenţionează să participe în persoană la summitul liderilor G20 de la Roma de la sfârşitul lunii, a anunţat marţi Kremlinul, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Putin este gata să participe la summit prin videoconferinţă, a anunţat guvernul rus, după ce Putin a avut o convorbire telefonică cu premierul italian Mario Draghi.

Anterior, guvernul rus a precizat că participarea lui Putin depinde de situaţia pandemiei. Rusia înregistrează în prezent un număr record de decese asociate COVID-19, cu 1.015 morţi într-o singură zi.

Decizia lui Putin înseamnă că el nu se va întâlni din nou în persoană cu preşedintele american Joe Biden. Cei doi lideri s-au întâlnit pentru prima dată la Geneva în timpul verii, într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Washington erau mai tensionate decât oricând.

Preşedintele chinez Xi Jinping nu va participa nici el în persoană, tot din cauza pandemiei.

Între timp, Putin trebuie să decidă dacă va participa în persoană la summitul dedicat combaterii schimbărilor climatice COP26 de la Glasgow, care se derulează între 31 octombrie şi 12 noiembrie, sau dacă va avea intervenţii online.

El a declarat săptămâna trecută că a avut mai multe cazuri de COVID-19 în cercul său, motiv pentru care se află în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.