WhatsApp a închis o linie de asistenţă înfiinţată de talibani pentru a răspunde plângerilor afganilor

0
119

Compania Facebook a închis o linie de asistenţă înfiinţată pe WhatsApp de către talibani pentru a răspunde eventualelor plângeri ale afganilor, informează ediţia de marţi a publicaţiei Financial Times, transmite AFP, potrivit Agerpres.

“Suntem obligaţi să ne pliem legilor americane privind sancţiunile. Aceasta include interzicerea conturilor care se prezintă drept conturi oficiale ale talibanilor”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al WhatsApp.

Talibanii, care au preluat duminică puterea la Kabul, au anunţat săptămâna trecută că au înfiinţat un număr special pentru ca populaţia să li se poată adresa.

“Cerem mai multe informaţii de la autorităţile americane competente, dată fiind evoluţia situaţiei în Afganistan”, adaugă mesageria, refuzând să ofere mai multe detalii.

“Talibanii sunt consideraţi organizaţie teroristă de legea americană şi noi i-am interzis în toate serviciile noastre, potrivit reglementării noastre asupra organizaţiilor periculoase”, a amintit marţi dimineaţa un purtător de cuvânt al Facebook.

Platforma a precizat că are o echipă de experţi dedicată, care vorbesc limbile din Afganistan, pentru a-i ajuta să identifice posibilele probleme.

Twitter şi YouTube au reglementări similare, chiar dacă Twitter nu-i interzice a priori pe talibani, exceptând conţinuturile care încalcă regulile sale privind violenţa sau manipularea conţinuturilor.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, s-a folosit duminică de Twitter pentru a anunţa că talibanii au “intrat în oraşul Kabul pentru a asigura acolo securitatea”.

Mii de afgani au fugit săptămâna trecută din oraşele capturate de talibani în nordul Afganistanului şi s-au refugiat în capitală. Unii relatează scene atroce, despre trupuri abandonate pe străzi, fete răpite pentru a fi căsătorite, tineri înrolaţi cu forţa. Însă talibanii au negat aceste acuzaţii.

Marţi, în timpul primei lor conferinţe de presă, talibanii au dat asigurări că războiul s-a încheiat în Afganistan şi că toţi adversarii lor vor fi iertaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.