Orban: Îl somez public pe Iohannis să înceapă consultările în seara aceasta

0
88

Deputatul PNL Ludovic Orban, fost lider al partidului, i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să înceapă consultările pentru desemnarea unui alt premier miercuri seară.

“Îl somez public pe Iohannis să nu înceapă consultările peste o săptămână, aşa cum a făcut după căderea Guvernului, ci în seara aceasta sau chiar mâine, pentru a identifica o soluţie cât mai rapidă”, a afirmat Orban, miercuri, la Parlament.

“Nu este vina lui Dacian Cioloş că nu a întrunit astăzi voturile pentru învestirea Guvernului. Practic, Dacian Cioloş a fost singurul care şi-a asumat răspunderea de a forma un guvern şi nu şi-a dat seama că Iohannnis, în momentul în care l-a desemnat, nu l-a desemnat ca să găsească o soluţie pentru criză, ci l-a desemnat numai ca să îl pedepsească şi să-l umilească. Răspunderea pentru prelungirea crizei aparţine în exclusivitate preşedintelui Iohannis şi slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbeşte de porunca lui Iohannis de a nu desemna un candidat de premier, deşi au existat propuneri formulate de parlamentari şi de membri ai PNL. Să nu îşi imagineze cineva că dacă acum se renunţă la Cîţu, aşa cum am avertizat în urmă cu 4 săptămâni, când l-am calificat pe Cîţu un simplu pion care va fi sacrificat oricând interesul preşedintelui o va cere, conducerea PNL poate veni cu orice fel propunere”, a adăugat Orban, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.