Sebastian Burduja Câștigă Popularitate în Cursa pentru Primăria Bucureștiului

0
84

București, 27 Mai 2024 — Conform unui sondaj de opinie realizat de Jarding Global LLC între 15 și 24 mai 2024, cursa pentru Primăria Generală a Bucureștiului se încinge, cu Sebastian Burduja (PNL) câștigând teren semnificativ în fața contracandidaților săi. Sondajul, desfășurat pe un eșantion reprezentativ de 1189 de respondenți din București, relevă tendințe interesante și schimbări notabile în preferințele electoratului.

Rezultatele Sondajului

1. Intenția de Vot pentru Primăria Generală:

 • Nicușor Dan (independent, susținut de Alianța Dreapta Unită): 27.6%
 • Sebastian Burduja (PNL): 23.2%
 • Gabriela Firea (PSD): 21.7%
 • Cristian Popescu Piedone (PPUSL): 17.4%
 • Mihai Enache (AUR): 5.8%
 • Alții: 4.3%

2. Preferința de Vot Determinantă: Dacă doar votul respondentului ar conta, Sebastian Burduja ar fi ales de 30.2% dintre bucureșteni, urmat de Nicușor Dan cu 21.2% și Gabriela Firea cu 18.7%.

3. Campania Cea Mai Bună: Sebastian Burduja este considerat candidatul cu cea mai convingătoare platformă politică, cu 31.2% dintre voturi, în timp ce Nicușor Dan și Gabriela Firea sunt evaluați la 23.9% și respectiv 18.7%.

4. Direcția Orașului: Majoritatea bucureștenilor (78.6%) consideră că orașul merge într-o direcție greșită, reflectând o dorință puternică de schimbare în administrația locală.

5. Calitățile Preferate ale Primarului: Respondenții au indicat că un primar trebuie să fie:

 • Harnic și bun manager (65.8%)
 • Nume nou, promițător pentru viitor (63.3%)
 • Cinstit și corect (46.2%)

Recomandări pentru Sebastian Burduja și Echipa PNL

 1. Continuarea Acțiunilor Puternice pe Teren și Online: Mobilizarea segmentelor care nu votează de obicei, cum ar fi tinerii și persoanele cu venituri peste medie.
 2. Mobilizarea în Ziua Alegerilor: Organizarea impecabilă în fiecare secție de votare va fi crucială.
 3. Evitarea Atacurilor Personale: Campania ar trebui să se concentreze pe profilul pozitiv al candidatului și calitățile sale.
 4. Poziționarea ca Alternativă Reală: Burduja trebuie să fie prezentat ca „a treia cale” și „singura soluție reală” în contextul respingerii ridicate a contracandidaților săi principali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.