Parlament – audieri miniştri/Ghinea: Avem şansa, anul viitor, să intre în ţară fonduri de 3,6 miliarde euro, doar pe autorităţile de management gestionate de MIPE

0
282

România este la o rată de absorbţie de 46,5% pe actualul buget şi există şansa ca anul viitor să intre în ţară 3,6 miliarde euro doar din autorităţile de management gestionate de MIPE, a declarat, marţi, ministrul propus pentru Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, potrivit Agerpres.

“Pe închiderea actualului buget, la 1 septembrie, sumele rambursate de Comisia Europeană României au fost de 1,032 miliarde pentru autorităţile de management gestionate de ministerul pe care le-am condus. La asta se mai adaugă încă 300 de milioane pentru cele două programe operaţionale gestionate de Ministerul Dezvoltării. Deci un total de 1,3 miliarde euro bani efectiv intraţi în ţară în acest an. La asta se adaugă 438 milioane plăţi făcute către beneficiari şi aflate în proces de decontare de către Comisia Europeană şi care vor intra foarte curând în ţară. Suntem la o rată de absorbţie de 46,5%, o creştere de 8 puncte procentuale faţă de momentul în care am preluat mandatul.(…) Pe calculele mele avem o şansă, şi când spun avem o şansă asta înseamnă că trebuie să muncim, dacă muncim cum trebuie, anul viitor, în 2022, pot să intre în ţară 3,6 miliarde euro, o creştere exponenţială, pentru că ne apropiem de închiderea exerciţiului financiar european, doar din autorităţile de management pe care le gestionează MIPE”, a spus Ghinea la audierea din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului.

“Trebuie făcute eforturi, evident, până în 2023 pentru a aduce aceşti bani”, a punctat ministrul propus.

Cristian Ghinea a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.